Julkaisuvapaa 17.9.
Urheilu herättää paljon keskustelua ja tunteita sekä paikallisella tasolla kuin valtakunnallisestikin. Miksi voitimme tai hävisimme? Mistä urheilija hyvä tai huono suoritus johtui? Näitä pohditaan esimerkiksi suomalaisten työpaikkojen kahvitaukokeskusteluissa. Laajemmassa keskustelussa keskitytään puolestaan urheilijoiden hyvinvointiin, resursseihin sekä elämän tasapainoon.
Suomessa ammatikseen urheilevien joukko on verraten pieni ja paikallisella tasolla suuri osa laji tarjonnasta toteutuu amatööriurheilijoiden voimin. Kilpailun kiristyessä ja tietotaidon lisääntyessä myös amatööriurheilun harjoittelun laatu ja määrät lähestyvät ammattilaisurheilua, lähes lajista riippumatta.
Jotta urheilija pystyy saamaan parhaansa irti sekä harjoituksissa että kilpailuissa, pitää kaikkien palasten olla kohdallaan. Harjoittelun, levon ja ravinnon lisäksi keskeisessä roolissa on urheilun ulkopuolinen sosiaalinen elämä sekä amatööriurheilijalla tietenkin työ tai opiskelu.
Urheilija työelämän pelikentällä -projekti käynnistetään yhdessä pilottiseuroina toimivien Pesäkarhujen ja Musan Salaman kanssa. Projektin tarkoituksena on lisätä alueen seurojen vetovoimaa urheilijoille, helpottaa nuorten urheilijoiden työllistymistä, valmentaa urheilijoita työelämän pelikentälle, auttaa työnhaussa ja tarjota taloudellisia resursseja sekä hyvinvointia urheilijan elämään, auttamalla urheilija huippukuntoon myös työelämän pelikentällä.
– Haluamme tarjota HR Sata Henkilöstötalon kautta tämän hetken huippu-urheilijoille tai nuorille tulevaisuuden tähdille mahdollisuuden työllistymiseen, kouluttaa heitä työelämän pelikentälle ja auttaa heittää työpaikan haussa. Urheiluammattilaisuus on vain muutamille urheilijoille mahdollista. Tämän takia urheilijan hyvinvoinnissa, varsinkin henkisen puolen, suuri painoarvo on työelämällä, opiskeluilla kuin myös urheilun ulkopuolisella sosiaalisella elämälläkin.
Hienoa on myös päästä tekemään laajempaa ja syvempää yhteistyötä Satakunnan alueen huippuseurojen kanssa sekä pääsee auttamaan urheilijoita aidosti ja konkreettisesti, kertoo HR Sata Henkilöstötalon toimitusjohtaja Mikko Virtanen.
Pesäkarhut toimii mielellään yhteistyössä paikallisen toimijan kanssa edistääkseen pelaajien arjen ja urheilun yhdistämistä. Pesäkarhujen naisten superpesiksen pelinjohtaja Sami Österlund kertoo, että HR Sadan kanssa on visioitu paljon mikä olisi urheilijalle paras kokonaisvaltainen paketti, joka mahdollistaisi Poriin muuttavalle tehokkaasti työssä tai koulussa käynnin.
Musan Salama lähti empimättä mukaan tähän tärkeään projektiin, jonka tarkoituksena on tehdä Porista vetovoimaisempi paikka nuorille, eteenpäin pyrkiville urheilijoille. Seuran toiminnanjohtaja Petteri Lahti korostaa urheilijan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sitä, että kokonaisuuteen kuuluu amatöörirurheilijoilla tiiviisti myös työ ja opiskelu. Kun kokonaisuus on mielekäs, se näkyy myös otteissa pelikentällä. HR Sadan kanssa tehtävän yhteistyön myötä pelaajien työpaikka-asiat ja urasuunnitelmat pyritään sovittamaan mahdollisimman hyvin yhteen urheilun kanssa.
Lisätiedot:
HR Sata Henkilöstötalo: Mikko Virtanen puh. 044 372 3200, mikko.virtanen@hrsata.fi
Musan Salama: Petteri Lahti, puh. 044 750 7762, petteri.lahti@musansalama.fi
Pesäkarhut: Satu Kojola, puh. 0400 981 860, satu.kojola@pesakarhut.fi