Ruuasta tapahtumat muistetaan, niin myös Pesäkarhujen ottelutapahtumat. Paikallinen FresCo Ravintolat jatkaakin kaudella 2024 herkullisen ruuan toimittamista Pesäkarhujen asiakastilaisuuksiin, kentän kioskeihin ja joukkueruokailuihin.
– Ruualla on merkitystä meidän tapahtumissamme. Ihmisille jää hyvä mieli tapahtumasta, kun ruoka on hyvää, kertoo kioski- ja kahvilatoiminnasta Pesäkarhuilla vastaava Merja Karuneva – Ihmisillä on tietty mielikuva ruuasta ja kun he ovat syöneet sitä, he antavat palautteen. Otamme mielellämme vastaan palautetta.
FresCon ja Pesäkarhujen yhteistyö onkin sujunut ongelmitta ja siinä määrin ruuasta on pidetty, että Talvisuperinkin otteluihin vierasjoukkueet erikseen pyysivät ruokailua aiemman kokemuksen perusteella. Joukkueruokailujen lisäksi, Pesäkarhut tarjoaa klubi- ja aitiovieraille ruokaa noin tunti ennen ottelun alkua.
– Usein kysytään, mistä ruoka on tullut ja ylpeästi saan kertoa, että FresColta. Ruuan maku ja riittävyys on todella tärkeää meille. Mikäli ruoka vaikka loppuisi kesken, olisi todella vaikeaa myydä ensi kaudeksi asiakastilaisuutta kumppanille, toteaa toiminnanjohtaja Susanna Halmela.
Asiakastilaisuuksiin on helppo tilata ruuat, kun kaikki ruoka on valmiiksi laktoositonta ja gluteenitonta. Joukkueruokailuissa enemmän esillä olevat ruoka-aineallergiat ja erilaisten ruoka-valioiden järjestämiset onnistuvat myös ongelmitta. Halmela iloitsee myös siitä, että toimitukset tulevat aina ajallaan, eikä tarvitse jännittää onko tarjolla ruokaa vai ei.
– Pidän myös siitä, että tilausta tehdessä, siihen tulee aina kuittaus. Iso kiitos täytyy antaa myös FresCon Sanna Bromanille, hän on sellainen ihminen, että asiat kyllä laitetaan järjestymään, Halmela kiittelee.
– Meille on kunnia-asia päästä näyttämään asiakastilaisuuksissa osaamistamme laajalle kaartille satakuntalaisia yrityksiä. Ja hyvä että Retsa-klubilla on mainoksemme paikallaan, niin on helppo kertoa, mistä se hyvä ruoka tulee, iloitsee FresCon Laura Avikainen.
20-vuotisjuhlavuottaan viettävä FresCo Ravintolat tekee ruuat alusta asti rehellisistä, tuoreista, pääasiassa suomalaisista raaka-aineista. Ruuan maku muuttuu, mitä enemmän sitä prosessoidaan ja FresCon ammattitaitoiselle henkilökunnalle onkin kunnia-asia valmistaa ruuat alusta asti itse, jotta ruuan ravintoarvo ja aito maku säilyvät.
– On ollut hieno nähdä, että arvomaailma, josta yritys lähti liikkeelle vuonna 2004, on pysynyt muuttumattomana läpi vuosien. Perusarvomme ovat täällä Porissa yhä samat, kuin aikoinaan yritystä perustettaessa Raumalla: aitous, luotettavuus ja inspiraatio, Avikainen kertoo.
Avikainen toteaa myös, että vaikka muutamat viime vuodet ovat olleet erittäin tuulisia, on FresCon kahdenkymmenen vuoden kantava voima ollut se, että aina tehdään se mitä luvataan ja arvomaailma on yrityksessä kaikille yhteinen.
Kun puhutaan Pesäkarhuille tehdyn ruuan suosiosta, on yksi ylitse muiden: broiler-riisivuoka. Broman kertookin nauraen, miten FresCon keittiöstä kysyttiin ihmetellen, että “taasko sitä samaa menee?”
– Kerroin heille, että se on kuulemma voittava ruoka, Broman kertoo, miten kauden 2023 mestaruusviikonloppuna Pesäkarhut tilasivat jälleen heti kello 9 aamiaiseksi broiler-riisivuokaa.
– On ilo meidänkin puolestamme, olla mestareiden ruokatoimittaja! Avikainen iloitsee.